30.4.2018. 9:30
0
Rukomet: Na Final Fouru Vardar i tri francuske momčadi
Na završnom turniru ovosezonske Lige prvaka za rukometaše, koji će se održati 26. i 27. maja u Koelnu igrat će branitelj naslova Vardar i tri francuske momčadi Paris SG, Nantes i Montpellier.

Vardar je uspio izboriti novi plasman na Final Four iako je izgubio uzvratni četvrtfinalni dvoboj na svom terenu od njemačkog Kiela sa 27-28. No, kako je u prvoj utakmici bilo 29-28 za Vardar, makedonski sastav je prošao dalje zbog gola više u gostima.

Nantes je u uzvratnom susretu na gostovanju kod Skjerna odigrao 27-27 i tako obranio šest golova prednosti (33-27) iz prvog susreta. Montpellier je s uvjerljivih 29-17 u uzvratu na svom terenu svladao Flensburg što mu je bilo i više no dovoljno za prolazak jer je prva utakmica završila 28-28.

Paris SG je plasman na završni turnir izborio još u subotu, nakon 34-28 u prvoj utakmici u Kielceu slavio je i u uzvratu na svom terenu sa 35-32.

(FENA/Amila Alijagić)

Rukomet
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.