5.5.2018. 22:00
0
Stonoteniserke BiH porazom od Indonezije završile nastup na SP-u u Švedskoj
Stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom od Indonezije (3:2) završila je nastup na 54. Svjetskom prvenstvu koje se održava u švedskom Halmstadu.

U nokaut fazi takmičenja za plasman u B diviziju, stonoteniserke BiH su poražene u odlučujućem meču od Indonezije sa 3:2 i na taj način su okončale nastup kao 51. selekcija na svijetu. 

Kapiten bh. reprezentacije Emina Hadžiahmetović igrala je u velikom stilu i ostvarila obje pojedinačne pobjede, dok je priliku da donese konačni trijumf selekciji BiH propustila Snežana Marković, koja je ranije u mečevima protiv Gvatemale (3:2) i Portugala (3:2) uspješno rješavala pitanje pobjednika.

- Za razliku od dva prethodna meča, protiv Indonezije nismo uspjele ostvariti pobjedu koja bi nam otvorila vrata B divizije. No i ovako nastup u Švedskoj možemo smatrati uspješnim, jer smo u C diviziji ostvarile šest pobjeda i upisale svega dva poraza - kazala je trenerica BiH Amela Hadžiahmetović - Mujezinović.

Najbolje stonoteniserke BiH su u prvom kolu poražene od Velsa, da bi u narednih šest susreta ostvarile šest pobjeda, protiv Šri Lanke, Bangladeša (bez borbe), Maldiva, Norveške, Gvatemale i Portugala.  

Reprezentacija BiH se vraća u Bosnu i Hercegovinu nakon sutrašnjeg zatvaranja Svjetskog prvenstva. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.