20.6.2018. 10:15
0
Četvrta međunarodna biciklistička utrku “TrebaDH 2018”
Udruženje za promociju extremnih sportova SAVAGES CREW vas pozivaju na Četvrtu međunarodnu biciklističku utrku “TrebaDH 2018”, koja će se održati 30.06. i 01.07.2018. godine na Trebeviću.

Na zahtjevnoj downhill stazi u dužini od 2.2 km na planini Trebević iznad Sarajeva, takmičari će se takmičiti u ukupno pet kategorija i to: Men Hobby, Men Masters, Men Junior, Men Elite i Women Hobby, a zbog međunarodnog karaktera i UCI klasifikacije, organizator na utrci očekuje jaku konkurenciju i veliki broj takmičara iz zemalja regiona, a i šire. Za najbrže takmičare, organizator je obezbijedio vrijedne robne i novčane nagrade.

Pored sportskih sadržaja, Savages Crew su pripremli i mnoštvo popratnih sadržaja kako bi se svi posjetioci ugodno osjećali i proveli lijep vikend u prirodi, a posebno izdvajamo cjelodnevni party “TrebaDH music and Nature Party with DJ NODI” koji će se održati u subotu 30.06 od 11:00 do 20:00 sati, nakon čega slijedi projekcija Rebull-ovog filma “North of the Nightfall”. Organizator je uz pomoć “The Brew Pub-a” za sve posjetioce obezbijedio cjelodnevnu hranu i piće pristupačnim cijenama.

Napominju se sve posjetioci da do mjesta održavanja utrke mogu doći ličnim automobilom ili taxijem, ali i Sarajevskom žičarom, čija se izlazna stanica nalazi u blizini ciljne ravnine, gdje će biti smješteni svi popratni sadržaji. 

Za sve one koji ne znaju, podsjećamo da je međunarodna downhill utrka „TrebaDH 2018“ registriran kao UCI (Union Cycliste Internationale) C2 DHI utrka, te će se pored državnogprvenstva Bosne i Hercegovine i Balkanskog Downhill Cup-a, bodovati i za Downhill Cup Hrvatske. Zajedno sa kolegama iz Bugarske, Rumunije, Makedonije, Grčke i Kipra pokrenutje projekt Balkanskog Downhill Cup-a, koji je odlična prilika za sve zemlje Balkanske Biciklističke Federacije BCU da podrže svoje lokalne utrke i pridruže ih ovom perspektivnom projektu što će sigurno doprinijeti većoj i kvalitetnijoj popularizaciji ove vrste biciklizma u regiji.

Projekat utrke se realizuje uz podršku J.U. Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo i Opštine Istočni Stari Grad.

Sponzori utrke: Škoda, RedBull, A2B, Ciklocentar, Specialized, Petrol, Brew, Sarajevska žičara, Gorska služba spašavanja Trebević, Federalna Uprava Civilne Zaštite, Alem Sistem, IBM Security, Q Radar, Asbis, Purple Key, Go Pro, Print Art, Restoran Brus, Radio Sarajevo, Bike Magazin.

Za sve zaiteresovane takmičare, registracije za utrku je otvorena i ista se može izvršiti online putem linka: http://savagescrew.com/ba/checkout


0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.