6.8.2018. 22:08
0
UFC borac pod bh. zastavom: Sanjam da donesem pojas prvaka u BiH
Kao trogodišnjak je s porodicom izbjegao iz Srebrenice 1994. godine. Kako to obično biva, izbjeglička porodica tražila je svoje mjesto pod suncem. Bili su jedno vrijeme u Njemačkoj, da bi se skrasili u američkom Linkolnu.
Mirsad Bektić danas je poznati UFC borac, a već po dolasku u SAD pokazivao je taj borilački duh. U školi je istjerivao pravdu, jer su ga zadirkivali kada bi dva dana na sebi imao istu odjeću, a čim mu se ukazala prilika, krenuo je u borilačke vode.

- Uvijek sam se borio da se dokažem. Odmah po završetku škole otišao sam od kuće, čim sam dobio priliku da treniram u ozbiljnom kampu. Po cijeli dan sam trenirao kako bih došao na što viši nivo - kaže za „Dnevni avaz“ Bektić.

A u sportu koji se naziva MMA ili mješovite borilačke vještine, najviši nivo je UFC. Poput fudbalske Lige prvaka, okuplja najbolje borce svijeta i oni se ne štede u kavezu.

- Nije lako doći u UFC, a nije se lako ni zadržati tu. Ne može se ostati ako nema rezultata. Prosjek nije nešto što se traži u ovoj asocijaciji. Najbolji ostaju i potrebno je uvijek biti maksimalno spreman, naglasio je ovaj borac.

Biti u UFC-u, živjeti na relaciji Kanada – SAD, i tada bi najlakše bilo nastupiti pod zastavom jedne od ove dvije države. Ipak, Bektić nikad nije ni pomislio da pored njegovog imena stoji bilo koja druga, osim zastave BiH.
- Nemam tu nikakvu dilemu i nikad je nije bilo. To je mala stvar kojom se želim odužiti mom narodu koji je toliko patio. U sportu uvijek želiš biti bolji, a ja sanjam da donesem pojas prvaka u BiH. Zamišljam sebe kako sam došao na aerodrom i kako sam pojas donio našim ljudima - priželjkuje Bektić, koji ima omjer 13 pobjeda i samo jedan poraz, te je moguće da u skorom vremenu dobije priliku da se bori za titulu, piše Avaz.

Posljednje vrijeme baterije puni u Sarajevu i kaže da mu to itekako godi.

- Drago mi je da me moj narod sve više upoznaje. Znam da mi ljudi žele dobro i to sa sobom nosim u srcu. Ostajao bih i duže tu, ali morao sam nazad.

Zvali su me iz tima i rekli da se vratim kako se ne bih opustio. Žele me imati na oku, jer u novembru imam naredni meč u Njujorku - najavio je Bektić.

- Nisam poznavao borce iz BiH. Jednom sam pitao prijatelja gdje mogu trenirati, a on mi je pohvalio Adnana Redžovića. S njim sam se sreo slučajno u Sarajevu, upoznali smo se i počeo sam dolaziti u njegov klub. Kod njega se radi na vrhunskom nivou. Ne mogu naći dva ili tri mjesta na kojima sam bio da se tako dobro radi - govori Bektić.

27 godina ima Bektić, što se u ovom sportu smatra relativno mladim borcem, piše Avaz.

(Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.