14.8.2018. 22:10
0
Fernando Alonso na kraju sezone odlazi iz Formule 1
Španski vozač Formule 1 i bivši dvostruki svjetski prvak, 37-godišnji Fernando Alonso objavio je danas na svom Twitter profilu da mu je ovo posljednja sezona u karijeri.

- Nakon 17 prekrasnih godina u ovom divnom sportu vrijeme je za promjenu. Već prije nekoliko mjeseci sam čvrsto odlučio to napraviti. Još mi ostaje nekoliko utrka u ovoj sezoni i u njima ću nastupati predano i s više strasti nego ikada - napisao je Alonso.

Alonso je u Formuli 1 ostvario 32 pobjede, a ukupno je 97 puta bio na postolju. 

Ove sezone je u 12 nastupa osam puta osvajao bodove, a dva puta morao odustati. Najbolji plasman bilo mu je peto mjesto na otvaranju sezone u Melburnu.

 Trenutno se nalazi na devetom mjestu sa 44 boda, a do kraja sezone ostalo je još devet utrka.

Alonso je karijeru započeo na Velikoj nagradi Australije 2001. godine u momčadi Minardi, a svjetski je prvak postao 2005. godine vozeći za Renault. Godinu dana poslije obranio je naslov.


Lejla Trle

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.