27.11.2018. 15:45
0
Teakwondo klub Željeznicar osvojio četiri zlatne medalje na prestiznom 20. Jastreb kupu
TKD Zeljeznicar
TKD Zeljeznicar
TKD Zeljeznicar
TKD Zeljeznicar
TKD Zeljeznicar
TKD Zeljeznicar
TKD Zeljeznicar
TKD Zeljeznicar
Teakwondo klub Željeznicar osvojio je četiri zlatne medalje na prestiznom 20. Jastreb kupu koji je proteklog vikenda održan u Zagrebu. Naši predstavanici su osim četiri zlata osvojili i jednu srebrenu medalju, kao i četiri bronzane, što je bilo dovoljno da na ukupnom plasmanu osvoje treće mjesto u kategoriji limaći.

Na najveće postolje popeli su se Malik Šamić, Rijad Kozić, Farah Džuho i Ema Kurić, stepenicu niže Hana Kadrić I Luka Lenart, dok su se bronzom morali zadovoljiti Afan Bišćević, Emin Hadžiabdić, Ali Krajina, Ema Čebo i Ejla Goro.

"Biti treći među 1011 takmičara iz 85 klubova iz 13 zemalja nije mala stvar. Žrijeb nam nije išao na ruku, jer smo za protivnike dobijali većinom iskusnije i kvalitetnije borce, međutim svi naši takmičari su dali maksimum u svakoj borbi, što je na kraju i rezultiralo ovakvim uspjehom", kaže trener plavih Emir Čajić.

Evidentno je da veliki potencijal i perspektiva leži u ovim mladim tekwandoistima, koji, za razliku od nekih sportskih kolega iz Željine porodice, se časno i hrabro bore za grb koji nose. Nadati se da će gradski oci, kao i potencijalni sponzori, prepoznati njihov rad i trud.

Zanimljivo da je u najvećoj dvorani u Zagrebu na svečanom jubileju nastupao i Kukkiwona Demostration Team iz Koreje koji su svojim performasom oduševili gledaoce i takmičare ostavljali bez daha.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.