29.11.2018. 9:17
0
Wilder kao Mourinho! Prstom u oko Furyju: Neću te prebiti samo ja, prebit će te i moja porodica
Ma, koga si ti pobijedio? Obične propalice! Pa ti si nokautirao amatere, a ja sam rođen za ovo. Čekam godinama da me netko nokautira, pobijedio sam najbolje teškaše, dečko, rekao je Tyson Fury svom protivniku Deontayu Wilderu uoči borbe u nedjelju.

Kažeš da si najbolji? Ti si budaletina! Neću te prebiti samo ja, prebit će te i moja porodica, jedva čekam. Nitko ti neće pomoći, ni ova četiri trenera koja si dove, pa to je žalosno - odgovorio je Britancu Wilder i uskoro je nastao haos.  

Fury je ustao i krenuo prema Wilderu, no svakome je bilo jasno da ovo sučeljavanje neće proći mirno. Posebno je nabrijan bio Amerikanac Wilder. 

- Je*eno ću te nokautirati! - vikao je Wilder na Furyja, a onda je počela masovna tučnjava.

 Više su se tukli članovi dvaju timova nego Wilder i Fury, ali Britanac je skinuo jaknu i košulju. Činio se spremnim odmah krenuti. Ali između njega i Wildera bilo je barem 10 ljudi. Prije toga imali su blagi kontakt i to, ni manje ni više nego, prstom u oko! Wilderov prst u Furyjevo oko. Kao Mourinho nekoć pokojnom treneru Barcelone Titu Vilanovi. Totalni haos.  

Tyson Fury i Deontay Wilder bore se u Staples Centru u Los Angelesu 1. decembra. Borba je u noći na nedjelju, a Wilder brani svoj WBC pojas. Fury (30) u meč protiv Wildera ulazi s 27 pobjeda iz isto toliko mečeva, od toga je 19 nokauta. Tri godine stariji Wilder ima 40 pobjeda iz 40 mečeva uz 39 nokauta. 
- Ako Fury bude mogao isfrustrirati Wildera kao što je to učinio Kličku, mogao bi pobijediti. Ali ako Deontay zahvati Furyja, borba može završiti istog trenutka. Bit će zanimljivo jer imamo dva različita stila, pitanje je koji će stil prevladati. Niti jedan od njih nije imao takvog protivnika - rekao je bivši prvak Lennox Lewis, piše 24 sata hr.

(Alen Avdić)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.