27.12.2018. 10:18
0
Judo klub 'Olimp' sa uspjehom zaključio još jednu takmičarsku sezonu
Takmičari JK „OLIMP“ su u prethodna tri vikenda učestvovali na tri međunarodn turnira i osvojili 18 medalja.

Takmičari JK „OLIMP“ su u prethodna tri vikenda učestvovali na tri vrlo kvalitetna  međunarodn turnira za djecu i to na sljedećim:

1. Međunarodnom turniru „Kup grada Sarajeva“ na kojem je JK „OLIMP“ na kojem je učestvovalo preko 450 takmičara a JK „OLIMP“ je uzeo učešće sa 12 takmičara koji su osvojili 7 medalja i 

2. XI Međunardoni Judo turnir „KAKANJ OPEN“ na kojem je učestvovalo preko 400 takmičara a JK „OLIMP“ je predstavljalo deset takmičara i svi su osvojili medalju 
 
3. Međunarodnom Judo turniru „“VITEZ OPEN 2018“ na kojem su nastupila 5 takmičara iz JK OLIMP, Muhamed Šehić je osvojio jedinu medalju za Judo kluba „OLIMP“ i u konkurenciji od preko 400 takmičara iz 40 kluba iz BIH i zemalja regiona.

Judo klub „OLIMP“ je oformljen 2011 godine i trenutno ima preko 70 aktivnih članova koji treniraju u četiri sekcije na tri lokacije i to;
- OŠ Aneks,
- Kulturni Centar Kralj Fahd i 
- Na Grbavici u Sali borilačkih sportova

Treninzi su prilagođeni ovisno o polu i uzrsatu a za rad u sekcijama su zaduženi; Anes Ličina- majstor Judo-a 4 dan i aktuelni policijski viceprvak Evrope, Mirsad Omanović, Faruk Tahmiščić i Alem Dacić.

Judo klub „OLIMP“ je prepozantljiv po tome što posljednje 4 godine organizuje besplatnu školu Judo-a i kursa samoodbrane za osnovce i srednjoškolce iz Kantona Sarajevo u trajanju od  tri mjeseca i projektima koji su prvenstveno orijentisani na prevenciju vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije u kojima je bilo uključeno preko 200 djece iz svih općina u Katnonu Sarajevo.

Klub je u ovoj godini učestvovao na 13 takmičenja u BIH, SRBIJI, CRNOJ GORI I HRVATSKOJ i takmičari ovog kluba osvojili su preko 100 medalja. Ovakvi izuzetni rezultati prvenstveno za najmlađene bi bili moguće bez ozbiljne posvećenosti radu sa mladima i entuzijazmu trenera i nesebičnu pomoć i podršku  naših prijatelja i dokazanih partnera koji nam pomažu u radu kluba a prvenstveno; Općina Novi Grad, BH Telecom, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS, Ministrstvo kulture i sporta KS, Federalno Ministarstvo kulture i sporta.

 
JudoOlimp
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.