27.12.2018. 11:30
0
Jablaničanin Denis Avdić pobjednik međunarodnog takmičenja prijateljstva
Trinaestogodišnjak iz Jablanice Denis Avdić napisao je esej i uradio rad na temu "Neka prevlada mir“, u povodu Međunarodnog dana mira, i na međunarodnom takmičenju u Japanu, podržanom od strane UNESCO-a, u konkurenciji 6.000 radova iz 79 zemalja svijeta ocjenom 61 međunarodnog sudije ostvario pobjedu u svojoj starosnoj kategoriji.

Međunarodna organizacija pod čijim okriljem je takmičenje organizirano, „Peace Poles International“ ima svoje ogranke po cijelom svijetu, a jedan od projekata im je i "Mirovni stub“, koji šalju onima koji daju svoj doprinos u očuvanju mira i širenju ideja o miru. Do sada su stupove poslali i postavili u 180 zemalja, a u Jablanicu i Bosnu i Hercegovinu će doći zahvaljujući Denisovom radu, objavljeno je na službenoj stranici Općine Jablanica.

U povodu velikog međunarodnog uspjeha, načelnik općine Jablanica danas će prirediti prijem za mladog Jablaničanina.

(Fena/Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.