8.2.2019. 12:15
1
Kako je Husein Vladović stranim novinarima pred Olimpijadu rekao: We do our best, Allah do the rest!
Nevjerovatna zimska i olimpijska bajka ispračana je na današnji dan 1984. godine, kada su u Sarajevu počele Zimske olimpijske igre.

Piše: Haris Ahbabović

Prije 35 godina Sarajevo je ugostilo najbolje sportaše na Planeti, te je organiziralo Zimske olimpijske igre. 

Postoji anegdota da je poznati sarajevski muzički urednik, rahmetli Husein Vladović, dan prije početka Olimpijskih igara stranim novinarima rekao da postave sve za snimanje i da će prve utrke biti održane jer će snijeg pasti. 

Postojao je strah šta će se dogoditi ukoliko ne bude snijega, jer snijeg nije padao nekoliko dana pred otvaranje Olimpijade.

Sutradan su Vladovića pitali kako je znao da će pasti toliko snijega pred otvaranje, a on im je na lošem engleskom rekao: "We do our best, Allah do the rest" (Mi dajemo sve od sebe, Allah se pobrinuo za ostalo). 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.