18.2.2019. 21:43
1
Novak Đoković je zvanično najbolji sportista na svijetu
Fondacija Laureus proglasila je prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića za najboljeg sportistu u 2018. godini. Ovo je četvrti put da je Srbijanac najbolji sportista svijeta, pošto je to bio i 2012, 2015. i 2016. godine.

On je pobijedio u konkurenciji Luke Modrića, LeBrona Jamesa, Kyliana Mbappea, Lewisa Hamiltona.

Svoju nagradu za 2018. godinu je zaslužio nevjerovatnim povratkom na vrh ATP liste i svjetskog tenisa nakon teškog početka sezone, duge pauze zbog povrede i operacije lakta, koja ga je poslije pune decenije među najboljima "bacila" na 22. mjesto ATP liste. Prethodni laureati su bili Švicarac Roger Federer i Usain Bolt prošle i pretprošle godine. 

Švicarac je i rekorder, pošto je pet puta ponio priznanje najboljeg. Slijedi ga upravo Bolt sa četiri nagrade, dok je Đoković sada rame uz rame sa Jamajčaninom i korak iza Federera, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.