25.2.2019. 18:15
1
Arslan: Zbog korijena mojih predaka i mladih igrača došao sam u Čelik
Nogometni klub Čelik je danas na pres-konferenciji predstavio novog trenera, Turčina Cihat Arslana, koji je naslijedio svog sunarodnjaka Adnana Orneka. S novim trenerom stigao je i pomoćni trener Kurtou Toprak.

Ornek je u subotu navečer, nakon pobjede protiv tuzlanske Slobode, potpuno iznenada dobio otkaz, a neposredno pred predstavljanje svog nasljednika danas se i oprostio od igrača i svog stručnog štaba.

-Arslan će bez ikakve naknade raditi naredna  četiri mjeseca,  jer mi nemamo ni dovoljno novca da ga dovedemo.Ali, pošto je njegovo porijeklo iz Bosne, iz Sandžaka, želio je doći ovdje. Svojom će karijerom i dosadašnjim radom dosta doprinjeti našem klubu - kazao je predsjednik kluba Aydin Oglun, koji nije želio posebno obrazlagati otkaz treneru Orneku. Samo mu je zahvalio na angažmanu.

Sa plašljivcima ne mogu dobiti rat, ali sa herojima idem do smrti- znakovit je bio Oglun, koji je ipak kazao kako se to ne odnosi na trenera Orneka.

-U životu postoji nešto što nije samo novac. Želim vidjeti kakav potencijal ima ovdje. Klub je imao dosta problema, ali je ipak stabilan i ima svoje navijače koji su dosta fanatični- kazao je Arslan, koji je napomenuo kako mu je djed rođen na ovim prostorima.

Kaže vukli su ga  njegovi korijeni te da želi  sa svojim sunarodnjacima uraditi dobar posao.

- Vjerujem da ćemo biti velika porodica i kada uspijemo, vjerujem da će to biti uspjeh svih nas. Imam šta pokazati i ja i moji pomoćni treneri - smatra Arslan, koji je napomenuo kako su balkanski prostori bogati talentima.

On je istakao kako je imao kontakta u radu s bosanskim igračima, poput Emira Cocalića, Avdije Vršajevića i Edina Višće, koje smatra vrlo disciplinovanim.

-Ova je liga izbacila dosta zvijezda. Ja volim rad s mlađim igračima, a naš cilj je nove, mlade igrače, izbaciti u orbitu.Govorim kao osoba koja ima 49 godina i već je 80 posto svojih životnih ciljeva ostvarila, a u životu mi je najvažnije da budemo šampioni i da ostvarimo ciljeve mladih igrača- kaže Arslan.

On je još jednom podvukao kako osjeća dug prema svojim precima,  te da će sa zadovoljstvom raditi u zeničkom klubu. Arslan je istakao kako vjeruje u opstanak kluba u Premijer ligi BiH.




(FENA / Lejla Trle)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.