7.3.2019. 14:11
0
Takmičari TKD "Željezničar" osvojili 10 medalja na turniru u Zenici
TKD Zeljeznicar
TKD Zeljeznicar
TKD Zeljeznicar
TKD Zeljeznicar
U periodu od 17.02. do 03.03.2019. taekwandoisti TKD “Željezničar” su učestvovali na međunarodnom Turniru prijateljstva - 20 godina TKD u Zenici, te na Kantonalnom prvenstvu u Sarajevu.

Sportisti TKD Željezničar su osvojili ukupno 10 medalja, od toga dvije zlatne, tri srebrene i tri bronzane. Najsjajnijim odličjem su se okitili Emin Hadžiabdić i Hana Kadrić. Srebro su osvojili : Riad Kozić, Afan Bisčević i Malik Samić, dok su bronzu ponijeli : Adrian Pozek, Faris Korjenić ,Lamija Zimonjić, Arna Mekić i Eyla Hodžić. 

Na Kantonalnom prvenstvu su bili još uspješniji okitivši se sa ukupno 17 medalja, po osam zlatnih i srebrenih, te jedna bronzana. Nabolji u svojim kategorijama su bili: Adrian Pozek, Faris Korjenić, Adin Muratović, Arna Mekić, Una Baljo, Hana Kadrić, Ema Kurić i Eyla Hodžić. 

Srebrene medalje su osvojili: Sanjin Baljo, Faris Muminović, Benjamin Hondo, Faris Nalbantić, Riad Kozić, Lamija i Lejla Zimonjić i Lana Avdović, dok je Edi Ibrahimpašić osvojio bronzu. 

Na ovom prvenstvu 11-godišnji Adrian Pozek proglašen je za najboljeg mlađeg kadeta, dok je Adin Muratović u seniorskoj kategoriji ponio titulu najboljeg.

Sportisti TKD Zeljezničar su ekipno zauzeli treće mjesto na ovom takmičenju, a po kategorijama drugo mjesto pripalo je seniorima i mlađim kadetima, a pehar za treće mjesto ponijeli su kadeti.

U narednih mjesec dana njih očekuje federalno i državno prvenstvo, te Kup BIH, koji će se bodovati za poziv u reprezentaciju naše zemlje. 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.