19.5.2019. 14:20
0
Erko Jun: Gdje bosanska šaka udara, tu trava više ne raste
Ermin Junuzović alias Erko Jun, bosanskohercegovački MMA borac, sinoć je ostvario treću pobjedu u isto toliko borbi.

Dvadesetosmogodišnjem Junuzoviću na događaju KSW 49 u Gdanjsku u Poljskoj bilo je dosta 38 sekundi da nokautira tri godine starijeg teškaša Akopa Šostaka (Szostak).

Erko je kao favorit ušao u meč i ekspresno je završio borbu. Bh. borac je pogodio desnim krošeom Šostaka, ovaj je brzo pao, a Erko je potom na zemlji poslao još nekoliko dobrih udaraca.

Ovo je sasvim sigurno najveća pobjeda za Erku Juna, koji iz meča u meč pokazuje napredak i sigurno da ga u budućnosti očekuju još ozbiljniji protivnici.

- Ispunio sam obećanje da meč neće trajati duže od dvije runde. Kad nešto kažem, ne lažem. Borba je bila kratka, nisam se ni previše znojio. Slijedi opuštanje i odmor, vidjet ću ko mi je sljedeći protivnik. Mislim da ste uživali gledajući me kako se borim. Ne mogu govoriti o svom ugovoru, ali ćete me uskoro vidjeti u oktagonu. Moja desna ruka je opasna. Ljudi su sumnjali u mene jer dolazim iz fitnesa, ali ja treniram MMA na visokom nivou. Vidjeli ste kako se krećem, kako kontroliram protivnika i udaram kako bih završio borbu. To je zbog treninga s ljudima s visokog nivoa. Dokazao sam da sam pravi borac. Gdje bosanska šaka udara, tu trava više ne raste - kaže Erko.

Dodaje da je sinoć bila odlična noć za UFD "Gymu" iz Dizeldorfa, koji već dugi niz godina uspješno vode braća Tomislav i Ivan Dijaković.

- Sve smo pobjede pokupili. Osim mene, slavili su i Anton Račić, Martin Zavada i fenomenalni Roberto Soldić. Robi je još jednom potvrdio da je najbolji borac u svojoj kategoriji u Evropi i odbranio je pojas KSW prvaka sjajnim nokautom protiv Poljaka Kašzubovskog (Kaszubowski). Želio bih zahvaliti svim Bosancima i Hercegovcima na velikoj podršci. Stižu mi poruke podrške iz cijelog svijeta. To mi puno znači. Uvijek sam isticao da sam iz Bosne i nadam se da ću u nastavku karijere imati priliku da se borim u domovini. Među prvima mi je čestitao naš najbolji bh. profesionalni bokser Damir Beljo. Imam veliki broj poziva medija iz BiH, tako da u junu dolazim u Sarajevo, Tuzlu, Mostar i Živinice - kaže Erko Jun, kojem je podrška u Poljskoj bio brat Fadil, piše Avaz.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.