2.6.2019. 10:40
0
Andy Ruiz Jr poslao na pod Joshuu i postao svjetski prvak
Meksički boksač Andy Ruiz Jr napravio je jedno od najvećih iznenađenja u svijetu boksa, pobijedivši do sinoć neporaženog Anthonyja Joshuu prekidom u sedmoj rundi, preotevši mu tako IBF, WBO i WBA naslove svjetskog teškaškog prvaka.

- Pobijedio me je dobar borac. Bit će zanimljivo vidjeti dokle može ići. On je za sada prvak, a ja ću se vratiti - izjavio je nakon meča Joshua.

Iako je bio ogroman autsajder Ruizova pobjeda nije bila plod slučajnosti. Do prekida Meksikanac je na pod četiri puta slao Joshuu da bi ga serijom razornih udaraca još jednom nokautirao u sedmoj rundi i okončao meč.

Ruizu je to bila 33. pobjeda u karijeri u 34 meča, 22. do koje je došao nokautom. Joshua sada ima 22 pobjede i jedan poraz.

Zanimljivo je da Ruiz nije ni trebao boksati sinoćnji meč već je prije šest tjedana uskočio kao zamjena za Jarrella Millera koji je suspendiran zbog korištenja nedopuštenih sredstava.



(FENA / Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.