6.6.2019. 13:00
0
U Banja Luci održano karate prvenstvo za djecu
U periodu od 30. 05. do 02.06.2019.godine u Banja Luci održalo se Balkansko prvenstvo za djecu.

Na prvenstvu je učestvovalo 10 država i 1039 najboljih karatista balkana uzrasta do 13 godina.

9 članova karate kluba “Mawashi” Sarajevo

Ahmed Busnov, Tarik Šetić, Hena Ajanović, Ismihana Hodžić, Ilma Muhibić, Uma Šukurica, Faris Ajanović  i Benjamin Dinar,  nastupili su u sastavu reprezentacije BiH, gdje su ostvarili izuzetan uspjeh osvojivši dvije zlatne, jednu srebrenu i dvije bronzane medalje.


Ahmed Busnov postao je prvak Balkana u kategoriji borbe dječaci 10 godina  -35 kg. Do medalje je došao pobjedama nad reprezentativcom Crne Gore (5:0) Rumunije (8:0) te reprezentativcima Bugarske (6:2) (3:2) (3:1).

U navedenoj kategoriji nastupilo je 26 takmičara iz 11 zemalja.

Tarik Šestić postao je prvak Balkana u kategoriji borbe dječaci 11 godina + 50kg.

Nakon što je u prvom kolu bio slobodan,  do medalje je došao pobjedama nad reprezentativcima Crne Gore (4:1) te reprezentativcima Srbije (3:0), (3:1).

Hena Ajanović postala je viceprvakinja Balkana u kategoriji kate djevojčice 10 godina.

Do medalje je došla pobjedama nad reprezentativkama Rumunije (4:1) Hrvatske (5:0) Turske (5:0) Makedonije (4:1) i u finalu gubi od predstavnice Turske (1:4).

Samra Handžić osvojila je bronzanu medalju u kategoriji borbe djevojčice 13 godina + 54 kg, pri čemu je pobjedila predstavnicu Srbije (2:0), u drugom kolu gubi od takmičarke iz Turske rezultatom (0:1), nakon čega u repesažnim borbama za treće mjesto pobjeđuje reprezentativku Hrvatske (2:0) i Srbije (3:1).

Ismihana Hodžić osvojila je bronzanu medalju u kategoriji borbe djevojčice 10 godina + 40kg.

Do trećeg mjesta dolazi pobjedom nad predstavnicom Crne Gore (3:0), Srbije (1:0), u polufinalu gubi od predstavnice iz Turske rezultatom (0:3), nakon čega u borbi za medalju pobjeđuje takmičarsku iz Crne Gore (8:0).

Navedeni takmičari su osvajači mnogobrojnih medalja kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima.


(Admir Oručević)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.