10.6.2019. 19:58
0
Bokserski turnir povodom dana oslobođenja opštine Novi Grad Sarajevo
Završen je deseti po redu tradicionalni bokserski turnir u sklopu kulturno sportske manifestacije" NOVOGRADSKI DANI" 2019.g.

Učešće na turniru uzeli su bokserski klubovi iz cijele Bosne i Hercegovine: BK Ilidža, Zlatni Ljiljan-Sarajevo, Gladijator, Vogošća, Kamp sport Peljto, Radnik-Bijeljina, Mostar, Slavija-Banja Luka, Cazin, Slavija 1961, BK Glasinac, BK Zvornik, KBV Jedinstvo-Brčko i tehnički organizator BK Novi Grad Sarajevo. 

Ono što je bitno još istaći jeste i to, da su bile i borbe u ženskom seniorskom uzrastu.

Učestvovalo je 73 boksera u Juniorskom i Seniorskom uzrastu koji su pokazali izvanredne borbe, a posebno treba naglasiti da su učestvovali i naši seniorski reprezentativci Adem Fetahivić, Nikola Ivković, Haris Mešanović, Dušan Veletić, Elvir Šendro, Radenko Tomić koji ce našu državu predstavljati na Evropskim Igrama u Minsku - Bjelorusija od 18-og do 30.06.2019 godine (za 10-ak dana).

U izvanrednim borbama za najborbeniji par pehare su odnijeli Nikola Ivković i Zahir Hodžić, za najboljeg boksera tehničara proglašen je Džan Šljivo, najperspektivnija bokserka turnira je Larisa Baltić, a pehar za najboljeg boksera zasluženo je ponio Džemal Bošnjak. 

Podršku organizaciji ovog turnira dao je i Bokserski Savez Bosne i Hercegovine, a ambicije organizatora turnira BK Novog Grada su da ovaj turnir izraste u međunarodni i bude u sportskom kalendaru EABA-e (Evropska Bokserska Federacija).

BoksTurnir
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.