16.6.2019. 19:44
0
Historijski uspjeh bh. rukometa: Zmajevi idu na EURO!
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Evropsko prvenstvo nakon večerašnje pobjede na Češkom u Ostravi. Rezultat je bio 24:23.

U vrlo izjednačenom prvom poluvremenu timovi su često smjenjivali u vodstvu, a dobra igra Zmajeva na oba kraja terena krunisana je vodstvo gostiju nakon isteka tridesete minute.

Do 11:10 u poluvremenu s iznimno kvalitetnom igrom u odbrani oba tima, bh. igrači stigli su uz veliku borbu protiv favorizovanog rivala koji je, podsjećamo, izabranike Bilala Šumana ranije u kvalifikacijama bez mnogo poteškoća savladao u Tuzli.

Već na otvaranju drugog dijela igre, domaćin je doživio težak udarac. Šteman Zeman je isključen iz igre što je olakšalo posao bh. rukometašima u napadu.

Redale su se i dalje promjene u vodstvu uz napomenu da je golman domaćih Martin Galia imao nekoliko sjajnih intervencija iz čistih situacija za gostujuće igrače.

Važan detalj vidjeli smo u 52. minuti. Tek tada, Češka je stigla do dva gola viška, ali je bh. tim ekspresno poravnao, a zatim i poveo. Mini serija od 3:0 i vodstvo četiri minute prije kraja, 22:21.

Drama i do kraja meča. Mnogo nervoze i igrač manje od 28. minuta do kraja susreta. Ali onda je Ivan Karačić pogodio za 24:23 i u tom trenutku bilo je jasno da je bh. rukomet stigao do velikog uspjeha.

Podsjećamo, BiH je dosad igrala na jednom velikom takmičenju: Svjetskom prvenstvu. Ovo će biti prvo učešće na evropskoj smotri najboljih nacionalnih timova, prenosi n1.


(ADmir Oručević)

Rukomet
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.