31.8.2019. 18:16
0
U finalu 4. LYSOBACT Međunarodni rukometni turnir "VIŠE OD IGRE" ekipe iz Bosne i Hercegovine
Odlična promocija BH rukometnih klubova na 4. LYSOBACT Međunarodnom rukometnom turniru za dječake pod sloganom „VIŠE OD IGRE“.

Danas je završena grupna faza takmičenja u obje generacije. Ljubitelji rukometa su zaista uživali u odličnim igrama mladih rukometaša iz BiH, Regiona i Evrope.

Ovogodišnji turnir je pokazatelj da se u Bosni i Hercegovini igra sjajan rukomet a naročito u mlađim kategorijama koje su pokazale odličan potencijal BH rukometa. Nakon sjajnih partija u dvije dvorane dobili smo i sve parove utakmica za raspored na turniru.

Na ovom izuzetno jakom rukometnom turniru 4 ekipe iz Bosne i Hercegovine izborili igranje utakmica za pehare. U generaciji do 15 godina Selekcija Kantona Sarajevo igra utakmicu finala protiv HRK Izviđač CO iz Ljubuškog, dok će u generaciji U-17 snage u finalu odmjeriti Selekcija Kantona Sarajevo i RK Borac MTEL Banja Luka.


Raspored utakmica za poredak na 4. LYSOBACT Međunarodnom rukometnom turniru „VIŠE OD IGRE“:

Dvorana „Sabit Hadžić“ Ilidža 

Utakmica za 7. Mjesto U15 – 09:00 h RK Metalurg (MAC)– RK Dol TKI (SLO) 
Utakmica za 5 mjesto U15 – 09:45 h RK Krivaja (BiH) – RK Kakanj (BiH)
Utakmica za 7 mjesto U17 – 10:35 h RK Metalurg (MAC) – RK Dol TKI (SLO)
Utakmica za 5 mjesto U17 – 11:35 h RK Čelik Junior (BiH) – RK Zamet (CRO)

Dvorana „Ramiz Salčin“ Mojmilo 

Utakmica za 3. Mjesto U15 – 09:00 h RK Zamet (CRO) – RK Pick Szeged (HUN)
Utakmica za 3 mjesto U17 – 09:50 h RK Dobova (SLO) – RK Crvena Zvezda (SRB)
FINALE U15 – 10:55 h Selekcija Kantona/Grada Sarajeva (BiH) – HRK Izviđač CO (BiH) 
FINALE U17 – 11:45 h Selekcija Kantona/Grada Sarajeva (BiH) – RK Borac MTEL(BiH) 

Treba istaći da će nakon finala uslijediti svečano zatvaranje turnira u dvorani “Ramiz Salčin“ na Mojmilu i to u 12:30 h. 

Pozivamo sve zainteresovane da dođu u dvorane na Mojmilu i na Ilidži te da pruže podršku sjajnim mladim rukometašima. 

Ispred organizacije turnira se ovim putem zahvaljujemo generalnom sponzoru  BOSNALIJEK sa brendom LYSOBACT, Rukometnom Savezu KS, zatim institucijama i kompanijama: Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Općina Ilidža, Općina Novi Grad,  Zlatnim sponzorima A.C.I. - Auto Centar Italy Sarajevo i Džajić Commerce sa brendovima Pfanner i XL energy, te sponzorima Central osiguranju, Mlinar BiH, ISAA kamini, Leda voda, Eurovip sa brendom Brazil kafa, Kare, Elgrad, Cedevita, EZ, ACŠ, te hotelu Hollywood koji je ugostio sve mlade rukometaše.

Medijski sponzori su portali www.source.ba, www.scsport.ba, www.svijet-rukometa.com i www.avaz.ba . 

Dođite i uživajte u izvrsnim rukometnim utakmicama, ulaz je besplatan.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.