1.10.2019. 17:39
0
Amel Tuka pred finale poslao emotivnu poruku: Do mene je stigla tužna vijest o tragediji u kojoj su poginule tri osobe. Večeras trčim i za njih!
Najbolji bh. atletičar Amel Tuka nastupit će večeras u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, na SP u Pekingu prije nekoliko godina, Amel je osvojio bronzanu medalju, a brojni mu prognoziraju medalju i večeras u finalnoj trci.

- Dragi moji Bosanci i Hercegovci, ne mogu da vam dovoljno zahvalim na riječima podrške koju mi pružate uoči večerašnjeg finala, ali i tokom cijele sezone. Sretan sam što znam da iza sebe imam armiju navijača i iskrenih ljudi koji se raduju svakom mom uspjehu kao da sam njihov najrođeniji.

Svi znate koliko mi sve ovo znači i koliko sam radio da bih se uopće plasirao u finale i, hvala Bogu, uspio sam u tome i obradovao sve vas, a vi ste meni napunili srce, i meni i mojoj porodici, jer svaka vaša poruka podrške napuni oči suzama mojim najbližima, a često i meni.

Večeras ću dati sve od sebe da još jednom ispišemo stranice historije i u svakom trenutku ću u svojoj glavi čuti vaš glas, koji me bodri, koji me tjera naprijed, koji mi govori koliko sam sretan čovjek što vas imam za vjetar u leđa... 

Večeras ću trčati i za sve one koji nisu više s nama. Osluškujem sve što se dešava u BiH i do mene je stigla tužna vijest o tragediji u kojoj su tri mlade osobe izgubile živote. Večeras bi, možda, i oni bili ispred malih ekrana i bodrili me, ali je sudbina htjela drugačije. Zato večeras, osim za sebe i svoju porodicu i za cijelu BiH, trčim i za njih i njihove porodice i uspomenu na njihove živote. Neka im je vječni rahmet - napisao je Tuka na Facebooku.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.