14.11.2019. 19:36
0
Suđenje Adnanu Ćatiću: Nudili su mi veću finansijsku sigurnost za moju porodicu i mene
Branioci Adnana Ćatića, u nastavku suđenja za utaju poreza koji je danas održan u Kelnu, rekli su da je švicarska kompanija za sportski marketing, u kojoj je bio pod ugovorom od 2009. godine, za njega radila kao bokserski promotor, prenosi Dnevni Avaz pisanje njemačkih medija.

- Plaćanja koja treba vršiti ta kompanija ne mogu se pripisati Ćatiću - izjavio je advokat Nils Krober.

Državno tužilaštvo, s druge strane, pretpostavlja da su Švicarci novac za Ćatića dobivali samo kao posrednici, bez pružanja promotorskih usluga. S njihovog stanovišta, prihod kompanije pada u poreznu sferu nekadašnjeg svjetskog prvaka, prenosi Avaz.

- Nudili su mi veću finansijsku sigurnost za moju porodicu i mene - kratko je rekao Ćatić kada je govorio o švicarskoj kompaniji.

Bivšem peterostrukom prvaku svijeta na teret se stavlja utaja poreza od 5,8 miliona eura.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.