20.11.2019. 14:03
0
Kobno skidanje kilograma: Okončana karijera, borac doživio moždani udar
Titan FC prvak u bantamu Rudson Caliocane završio je sportsku karijeru. On je imao moždani udar, preživio je, ali posljedice će ostati.

Nakon MMA borbe i poraza u Sao Paulu prije mjesec dana 26-godišnjak se onesvijestio i prevezen je u bolnicu gdje je ustanovljeno da je pretrpio ishemični moždani udar i zbog toga mu je oduzeta lijeva strana tijela.

Brazilac je za meč u kategoriji do 61.2 skidao čak šest kilograma.

- Primijetio sam da ne izgleda normalno. Kad je borba završila stanje se pogoršalo i Radsonov otac ga je nosio dok nije stigla hitna. Mi koji imamo iskustva u ovom sportu znamo da ovo nema veze sa samom borbom već s naglim skidanjem kilograma. To su u bolnici potvrdili i ljekari. Do toga nije došlo zbog giljotine ili snažnog udarca, već zbog dehidracije - izjavio je Kaliconeov menadžer Alex Davis. 

Rudson se obratio preko društvenih mreža gdje je rekao da se sada mora koncentrirati na svoje zdravlje i oporavak, prenosi avazov sport.


(Admir Oručević)

BoracMMA
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.