7.12.2019. 23:05
0
Anthony Joshua sudijskom odlukom preuzeo titule prvaka svijeta u teškoj kategoriji
Britanac, Anthony Joshua, savladao je večeras u prepunoj Diriyah Areni u Riyadhu Andyja Ruiza Jr jednoglasnom sudijskom odlukom , te mu se tako revanširao za poraz u Madison Square Gardenu 1. juna ove godine.

Anthony Joshua je preuzeo inicijativu u prvoj rundi, te je na njenom samom kraju uspio i da napravi posjekotinu na arkadi Ruiza.

U drugoj rundi je Joshua pokušavao da ostvari jednu sigurnost u borbi, ali je prošlo nekoliko udaraca Andyja Ruiza Jr, te je poslije jednog direkta stradala i Britancu arkada.

Treća runda donosi jedno taktičko nadmudrivanje dva boksera. Joshua je prošao jednim direktom do Ruiza, nije dozvolio nikakav udarac sa njegove strane, pa se moglo zaključiti da je i ova runda pripala Britancu.

Meksikanac pod američkom zastavom uzvratio je udarac u četvrtoj rundi. U ponovo jednom taktičkom namudrivanju, Ruiz Jr do izražaja dolazi u finišu runde kada serijom desni kroše- lijevi aperkat pogađa Joshuu.

Peta runda donosi novo ''kuckanje'' direktima Joshue, a onda u finišu prolaze još dva ozbiljna udarca ka Ruizu, koja su ga uzdrmala. Šestu rundu krošeom otvara Ruiz, ali mu se revanšira Joshua novim direktom, za kraj prve polovine ovog meča.

U sedmoj rundi su se obojica boksera smirili, nisu ponudili mnogo atraktivnosti,  a u osmoj rundi je opet Ruiz došao na svoje, ''bacio'' je nekoliko opasnih udaraca ka Joshui koji se nasmijao na lijevi kroše Ruiza, a to je značilo da ga je uzdrmao. Vratio se Britanac u devetoj rundi, skakutao je po ringu, a Ruiz uglavnom stajao i čekao prvi potez Britanca. Dočekao ga je u finišu, ali poslije serije udaraca Joshue nije uspio da uzvrati, pa je Joshua sigurno uzeo ovu rundu, baš kao što je bio slučaj i sa desetom rundom, te je tada postalo jasno da Ruiz mora krenuti ofanzivnije ukoliko želi da izbjegne poraz.

Ipak, do toga nije došlo pa je Anthony Joshua na kraju ipak stigao do, mora se reći, zaslužene pobjede i vratio titule prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Anthony Joshua je ovom pobjedom objedinio titule po IBF, WBO, WBA i IBO, prenosi S1.


(ADmir Oručević)

Boks
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.