7.2.2020. 15:56
0
Olimpijski komitet BiH nagradio Elvedinu Muzaferiju sa 7.000 KM
Izvršni komitet Olimpijskog komiteta BiH donio je jednoglasnu odluku da skijašica Elvedina Muzaferija bude jednokratno nagrađena sa 7.000 KM u njenom nastojanju da se što kvalitetnije pripremi za predstojeća takmičenja, te plasira na Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022.

Na 24. redovnoj sjednici Izvršni komitet Olimpijskog komiteta BiH je analizirao posljednje rezultate Muzaferije, kao i historijski uspjeh koji je ostvarila osvojivši 29. mjesto u kombinaciji u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeu, te tako osvojila prve bodove u Svjetskom kupu, što su ujedno prvi bodovi u Svjetskom kupu za neku bh. skijašicu.

Osim pomenute nagrade, Elvedina je redovni trogodišnji stipendista Olimpijskog komiteta BiH sa još devet sportista koji se pripremaju za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022., kao i 14 sportista i stipendista Olimpijskog komiteta BiH, koji su kandidati za Olimpijske igre u Tokiju 2020., saopćeno je iz Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.