12.2.2020. 10:51
0
Spašen život hokejašu koji je doživio srčani udar na utakmici NHL-a
Jay Bouwmeester, hokejaš St.Louis Bluesa, srušio se na klupi svog tima u meču protiv Anaheim Ducksa. Meč je ubrzo prekinut, a brza reakcija saigrača i medicinskog tima spasila je život mladom hokejašu.

Prema izjavi koju je predsjednik St. Louisa Doug Armstrong dao nakon meča, Bouwmeester se srušio nakon srčanog udara. Armstrong se zahvalio medicinskom timu, rekavši da su oni spasili život hokejaša.

"Jay je bio budan i bio je svjestan kada su ga odveli u bolnicu, mogao je pričati te pomjerati ruke i noge. Kada su ga doktori podvrgnuli dodatnim pretragama, ustanovljeno je da je pretrpio srčani udar, a ja se zahvaljujem medicinskom osoblju koje mu je spasilo život. U narednim danima ćemo vas obavijestiti o svim novostima vezanim za zdravlje našeg igrača", poručio je Armstrong.

Nesreća se desila na početku utakmice, tačnije u dvanaestoj minuti prve trećine, kada je Bouwmeester kolabirao i ostao nepomično ležati na klupi. Tragediju je spriječila brza reakcija njegovih saigrala i medicinskog osoblja. Meč je prekinut pri rezultatu 1:1.

Jay Bouwmeester je veteran NHL lige u kojoj igra već 18. godina, a tokom karijere je dva puta bio prvak svijeta s Kanadom i osvojio je Olimpijske igre u Sochiju.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.