22.2.2020. 18:37
0
Više od 150 djevojčica i dječaka na turniru povodom Dana grada Bihaća
Gradski sportski savez je povodom 760 godina postojanja Bihaća organizirao malonogometni omladinski turnir, na kojem je nastupilo 16 ekipa iz svih gradova i općina Unsko-sanskog kantona, te Prijedora

- Unazad nekoliko godina Gradski sportski savez u okviru obilježavanja manifestacije "26. februar – Dan grada" organizira brojna takmičenja za najmlađe. Danas više od 150 mališana slavi Dan našeg grada na sportskom terenu i to je zapravo bio jedini naš cilj. Pokušavat ćemo da svake godine bude barem jedno novo sportsko nadmetanje za najmlađe u ovim slavljeničkim danima - rekao je predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać Saša Smiljanić.

Najuspješniji na ovogodišnjem izdanju turnira bili su polaznici nogometne škole "Mladost" iz Bosanskog Petrovca, koji su u finalu nadigrali Veliku Kladušu 2008. Najbolji igrač turnira bio je Miljan Kecman iz pobjedničkog sastava.

- Izuzetno značajan turnir za ovaj uzrast, s obzirom na to da za njih još ne postoje ligaška takmičenja. Prezentirali su danas zavidan talenat i družili se sa svojim vršnjacima, zbog čega smo svi posebno zadovoljni - riječi su Miroslava Dujmovića iz Gradskog sportskog saveza Bihać.

Ovog vikenda u gradu na Uni organiziran je i šahovski turnir "Od kina do benzina", dok će u utorak, 25. februara učenici, rekreativci i profesionalni atletičari trčati utrku gradskim ulicama.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.