14.6.2020. 14:27
2
McGregor zarađuje 300 puta više od prodaje viskija, nego od borbi
Irski MMA borac Conor McGregor otišao je u penziju već treći put u posljednje četiri godine. Finansijski je osiguran do kraja života jer je izgradio viski-carstvo koje mu donosi više zarade nego sve borbe u karijeri.

Mekgregor je u bokserskom ringu protiv Floyd Mayweather, kada je, kako je rekao, zaradio gotovo 90 miliona eura, a najisplativiji potez ipak je napravio prije dvije godine kada je pokrenuo proizvodnju viskija "Proper No. 12".

Samo u prvoj godini poslovanja kompanija je zaradila više od 830 miliona eura. Ako je u UFC-u zarađivao oko 3 miliona eura po borbi, onda od viski biznisa zarađuje gotovo 300 puta više.

U prvih šest mjeseci u Americi prodano je čak 2,4 miliona boca viskija, a vrijedi istaći da McGregor dobro zarađuje i od mode. Majice, kape i odijela koja izbacuje donose mu profit od više od 60 miliona dolara godišnje.
 
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.