9.8.2020. 16:28
0
Fantastični Max Verstappen slavio na Silverstoneu ispred Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa!
Danas je održana još jedna utrka na Silverstoneu u Formuli 1, a službeni naziv utrke je bio VN 70. godišnjice F1 na Silverstoneu.

Piše: Haris Ahbabović

Nakon pobjede Lewisa Hamiltona od prošle sedmice i velike drame u posljednja dva kruga, ove sedmice pobjedu je odnio fantastični Max Verstappen, vozač Red Bulla.

Mladi Holanđanin je danas u potpunosti izdominirao ispred vozača Mercedesa, te je na kraju apsolutno zasluženo slavio na Silverstoneu. Startovao je sa četvrte pozicije, a na kraju je pobijedio. Naravno, treba dodati, osim Maxove maestralne vožnje, i sjajnu strategiju njegovog Red Bulla.

Drugo mjesto je osvojio Lewis Hamilton, dok je treći bio njegov timski kolega, Valtteri Bottas.

Hamilton je i dalje vodeći u generalnom poretku, ali je Vestappen sada smanjio prednost nakon prve pobjede u sezoni. Bottas je i dalje treći. Mercedes ubjedljivo vodi među konstruktorima ispred Red Bulla.

Naredne sedmice je na programu VN Španije, a utrka će se voziti na kultnoj Catalunyi u Barceloni.

Poredak u šampionatu nakon pet utrka:

1. Lewis Hamilton 106
2. Max Verstappen 77
3. Valtteri Bottas 73

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.