26.10.2020. 11:57
0
Habib u posljednjoj borbi karijere u UFC-u ostvario rekordnu zaradu
Habib Nurmagomedov u subotu je odbranio titulu prvaka u UFC-ovoj lakoj kategoriji nakon što je u drugoj rundi uspavao Justina Gaethjea, a potom je završio karijeru sa savršenim omjerom od 29 pobjeda u isto toliko borbi u MMA karijeri.

Istaknuo je Nurmagomedov kako više ne želi dolaziti na borbe bez svog oca i trenera Abdulmanapa koji je preminuo početkom jula. Rekao je Habib i kako je dao obećanje majci da se više neće boriti i odlučio je to i ispoštovati.

Dagestanac iz UFC-a odlazi nakon najveće zarade u karijeri, a procijenjeno je kako je Habib od borbe s Gaethjeom zaradio 6.1 milion dolara. Zanimljivo je da je Gaethje od borbe s Habibom zaradio tek nešto manje od pola miliona dolara (440.000).

"Ovo je bila moja posljednja borba. I nema šanse da ću se vratiti bez svog oca. Ovo je bio prvi put nakon onoga što mu se dogodilo. Nakon što me UFC nazvao zbog Justina, pričao sam s majkom i obećao joj da će ovo biti moja zadnja borba. A ako sam dao svoju riječ, onda ću se iste i držati. Samo jednu stvar želim od UFC-a - trebate me postaviti kao prvog 'pound-for-pound' borca. To zaslužujem. Prvak sam, 13-0 u UFC-u, 29-0 u čitavoj karijeri", rekao je Habib poslije meča sa Gaethjeom, prenosi N1.


(Admir Oručević)

KhabibUFC
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.