3.12.2020. 16:49
0
Njihova djeca su danas u F1, a Michael i Jos su prije 20-ak godina govorili da je za njih bolje da se bave jahanjem konja ili golfom
Jos Verstappen i Michael Schumacher dali su zajednički intervju prije nekoliko godina u kojem su pričali o svojim sinovima.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, Max Verstappen je već nekoliko godina vozač Red Bulla i jedan je od trojice najbolji vozača u F1.

Sa druge strane, Mick Schumacher već nekoliko godina se takmiči u nižim kategorijama Formule, a ove godine je na pragu da bude šampion u Formuli 2. Mick će od naredne sezone voziti u F1 za tim Haasa.

"Šta biste uradili ako jedno od vaše djece za nekoliko godina kaže da želi biti F1 vozač - hoćete li ga podržati u tome ili ćete mu reći da zaboravi na to?", upitao je novinar Josa i Michaela.

"Obojica su vrlo sličnih godina i jednog dana bi se mogli takmičiti jedan protiv drugog, ako odluče da se bave tim poslom", rekao je otac Maxa Verstappena.

"Mislim da je jahanje konja ili golf mnogo bolji sport za našu djecu", rekao je Schumacher.

Inače, Jos Verstappen i Michael Schumacher su svojevremeno zajedno u F1 vozili za tim Benetton, sa kojim je Nijemac osvojio svoje prve dvije titule šampiona svijeta.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.