30.8.2021. 17:33
0
Ustaška zastava usred Beograda: Neviđen skandal na Evropskom prvenstvu, a razotkrila ga Hrvatica
Organizacija Evropskog prvenstva u odbojci koje se od 18. avgusta održava u četiri države među kojima je i Srbija, do sada je protekla u odličnom redu i bez greške, sve do ovog vikenda kada je primijećen veliki propust koji je javnosti otkrila jedna hrvatska odbojkašica.

Nakon što je grupnu fazu odigrala u Zadru, reprezentacija Hrvatske je u petak popodne stigla u Beograd gdje će odigrati završnicu takmičenja, a po dolasku u hotel u koji je smještena delegacija naših komšija, Samanta Fabris, korektorka ove ekipe, na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj se ispod italijanske vidi i ustaška NDH zastava tamo gdje je trebalo da bude zastava Hrvatske.



Razlika između dvije zastave je jasna, raspored crvenih i bijelih kockica na grbu je drugačiji, a Beograd je vjerovatno posljednje mjesto na kojem je ovakva greška smjela da se dogodi. Da stvar bude još gora, pitanje je da li bi bilo ko uopšte primijetio da je umjesto crvene kockice, prva po redu bijela, da to nije učinila najbolja poenterka Hrvatske.

Čitava situacija postaje još nevjerovatnija kada se zna da nije prvi put da se ista greška dešava ovog ljeta pošto je pogrešna zastava odštampana na dresovima fudbalske reprezentacija Hrvatske u kojima su njeni fudbaleri igrali na Evropskom prvenstvu održanom u junu i julu. “Vatreni” su pogrešnu zastavu na grudima nosili na mečevima grupne faze protiv Engleske, Češke i Škotske, prije nego što je zastava promijenjena.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.