6.9.2021. 22:10
0
Reprezentativci stigli u Sarajevo s medaljama, poseban doček za Stevana Crnobrnju
Reprezentativci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci vratili su se večeras iz Tokija sa osvojenom bronzom na Paraolimpijskim igrama.

Bh. odbojkaše u borbi za plasman u finale zaustavio je Iran, koji se na kraju okitio zlatom.

Ekspediciju Bosne i Hercegovine dočekale su porodice, rodbina, prijatelji...Po dolasku na aerodrom nagrađeni su gromoglasnim aplauzom. Posebno emotivni susreti bili su sa djecom. Reda suza, smijeha, sreća pa opet suza. 

Poseban doček upriličen je za Banjalučanina Stevana Crnobrnju. Na transparentu ispisanom ćirilicom pisalo je:

- Bronza se osvaja kao i zlato. Ti si naš ponos. 

Stevan nije krio sreću što se okitio prvom medaljom. 

"Ovo je ostvarenje mog sna. Ja živim trenutno svoj sportski san. Nevjerovatno iskustvo za mene koje ne mogu da opišem. Hvala selektoru koji mi je dao priliku i nadam se da sam pokazao kako se igra za ovu medalju i da sam je iskoristio na pravi način. Ja sam dao svoj maksimum, a nadam se da ćemo Rusima poraz naplatiti na narednom Evropskom prvenstvu", rekao je Crnobrnja.

Selektor Mirza Hrustemović zadovoljan je svojom ekipom.

"Ja sam rekao da ako pobijedimo Ruse, u finalu se ne bojimo Irana. Nisu nas protivnici nadigravali, već smo imali nešto unutra što nam nije dozvolilo da dođemo do svoje igre. Na kraju smo se grčevito borili za medalju, jer je nije lako osvojiti. Prema prikazanoj formi, bilo bi pogibeljno da je nismo osvojili. Ali, s bronzom možemo biti malo zadovoljni. Dolazi do podmlađivanja, a kontinuitet ostaje. Odradili smo priču naše sjedeće odbojke, a za mjesec dana već stiže Evropsko prvenstvo i nema odmora", rekao je Hrustemović.

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci osvojila je 24 medalje na velikim takmičenjima.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Tokiju činili su kapiten Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Ermin Jusufović, Adnan Manko, Adnan Kešmer, Asim Medić, Nizam Čančar, Stevan Crnobrnja, Jasmin Brkić, Safet Alibašić i Mirzet Duran. Selektor je Mirza Hrustemović.

(Patria)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.