14.11.2021. 18:38
0
Ilija Jukić osvojio bronzu na juniorskom Evropskom prvenstvu u taekwondou
Ilija Jukić osvojio je bronzanu medalju za Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu u taekwondou za juniore koje se održava u glavnom gradu naše države, Sarajevu.

Jukić je u kategoriji do 78 kilograma u prvom meču ostvario pobjedu nad predstavnikom Rusije rezultatom 22:16. U četvrtfinalu je u uzbudljivom meču bio bolji od predstavnika Grčke sa 15:14, da bi u polufinalu bio zaustavljen od strane predstavnika Turske prekidom u drugoj rundi.

Jukićeva bronza je druga medalja za našu zemlju do sada, jer je prethodno Nadina Mehmedović osvojila srebro u kategoriji juniorki do 68 kilograma.

Inače, zlatnu medalju je osvojio Vito Krpan iz Hrvatske, dok je srebro pripalo turskom predstavniku Rahmetu Baranu Simseku, dok je druga bronzana medalja pripala Dimitriju Ajdukoviću iz Srbije.

Evropsko prvenstvo održava se još sutra kada će nastupiti i preostali juniori i juniorke iz naše države, nakon čega će uslijediti E1 i G1 turniri.

(Ajdin Balićevac)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.