28.1.2022. 22:41
0
I Švedska priredila iznenađenje i izborila plasman u finale Evropskog prvenstva u rukometu
Drugo polufinale na Europskom prvenstvu u rukometu također je donijelo iznenađujući rezultat, Švedska je slavila protiv Francuza 34:33.

Svi su vidjeli Dansku i Francusku u finalu, ali Španija i Švedska su imali drugačije planove. Nakon što je Crvena furija srušila prve favorite Dance, u drugom polufinalu novo iznenađenje. Švedska je slavila protiv Francuza i poslala ih u borbu za bronzu.

Zanimljivo, Španija i Švedska su igrali u finalu EP-u u Hrvatskoj 2018. kada je Furija bila bolja 29:23, a za treće mjesto su igrali Francuzi i Danci gdje je Francuska slavila 32:29.

Švede je do pobjede vodio Gottfridsson sa 9 golova, Pellas je dodao 7, dok je Carlsbogard postigao 5. Najefikasniji u ekipi Francuske bili su Minne i Descat sa po 8, dok je Fabregas postigao 5.

Finalni susret između Španije i Švedske na rasporedu je u nedjelju.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.