9.2.2022. 21:03
0
Njemačka vodeća na tabeli po osvojenim medaljama na ZOI u Pekingu
Njemačka je trenutno vodeća država na tabeli po osvojenim medaljama na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) koje se održavaju u Pekingu u Kini.

Sportisti ove zemlje u srijedu su osvojili više medalja,pa je ukupan zbir njihovog uspjeha na ovom takmičenju, do sada, pet zlatnih i tri srebrne medalje.

Drugoplasirana Norveška ima 10 medalja među kojima su četiri zlata.

Švedska je trenutno na trećem mjestu sa sedam osvojenih medalja, a kao i sportisti Norveške i Šveđani su osvojili četiri zlata.

SAD su na 10. mjestu na ljestvici medalja u Pekingu 2022. sa sedam medalja, a u pitanju su jedno zlato, pet srebra i jedna bronza. Prvu zlatnu medalju za SAD osvojila je Lindsey Jacobellis u snowboard krosu.

Danska hokejaška reprezentacija ostvarila je svoju prvu olimpijsku pobjedu u muškoj kategoriji, pobijedivši Češku rezultatom 2:1.

Zimske olimpijske igre će trajati do 20. februara.

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.