22.2.2022. 22:20
0
Zimske olimpijske igre: Finskom skijašu se smrzao penis tokom trke
Remi Lindholm, 24-godišnji finski skijaš, takmiči se u disciplini kros kantri i tokom trke na temperaturi od minus 17 doživio je nesvakidašnji peh

Finskom skijašu, Remiju Lindholmu, zamrznuo se penis tokom trke u Pekingu, a najgore je što ovo nije prvi put da mu se to desilo.

Zbog opasnosti od smrzavanja takmičara uslijed hladnog vremena na Zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu, kros kantri trka na 50 kilometara u muškoj konkurenciji odložena je za sat vremena i skraćena na 30 kilometara.

Međutim, ove izmjene nisu uspjele da spase Lindholma „nepodnošljive" sudbine.

Poslije okončanja poslednje trke na njegovom prvom učešću na Olimpijskim igrama, odmah se zabrinuo kako će ugrijati smrznuti penis.

Grijači su mu pomogli da popravi situaciju na kraju iscrpljujuće trke.

Proveo je sat i 16 minuta na jakom vjetru i na temperaturi od minus 17, od čega mogu utrnuti dijelovi tela, pa je razumljivo što je osjetio ogroman bol.

„Možete da pogodite koji dio tijela je bio malo smrznutiji od drugih po završetku trke.

„Ovo je jedno od najgorih takmičenja na kojima sam učestvovao, samo sam se borio da izdržim.

„Kada su dijelovi tijela počeli da mi se zagrijevaju poslije trke, bol je bio nepodnošljiv," objasnio je skijaš za finske medije.

Lindholm je prošle godine doživio sličan peh na takmičenju u Finskoj, pošto tanko skijaško odijelo i slojevi odjeće ispod koje nose trkači, ne štite od ekstremnih mrazeva.

(A. Balićevac)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.