12.6.2022. 17:19
0
Verstappen pobjednik Velike nagrade Azerbejdžana, katastrofa Ferrarija
Nizozemski pilot u bolidu Red Bulla Max Verstappen pobijedio je u današnjoj utrci Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, osmoj trci Svjetskog prvenstva Formule 1.

Na 6.003 metra dugoj pisti koja nosi ime glavnog grada Azerbejdžana Bakua, danas je vožena utrka na čijem kraju je Verstappen imao najbolje vrijeme (1:34:05.941).

Drugi je bio Verstappenov suvozač iz Red Bulla Meksikanac Sergio Perez, sa zaostatkom od 20.823 sekundi, dok je treća pozicija u Bakuu pripala britanskom vozaču u bolidu Mercedesa Georgeu Russellu, sa 45.995 sekundi zaostatka. Četvrta pozicija pripala je Lewisu Hamiltonu također iz Mercedesa.

Ovo je bio vikend koji će tim Ferrarija definitivno nastojati što prije da zaboravi. Najprije je Španac Carlos Sainz bio primoran odustati u devetom krugu zbog kvara na kočnicama, a onda je Charlesu Leclercu, koji je današnju trku startao prvi, otkazao motor u 20. krugu.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.