28.7.2022. 15:20
0
Vettel najavio povlačenje iz Formule 1
Četvorostruki svjetski prvak u Formuli 1, Nijemac Sebastian Vettel, najavio je da će nakon ove sezone okončati sportsku karijeru. On se u Formuli 1 takmičio više od deceniju i po, objavila je DPA.


- Odluka je bila veoma teška i dugo sam razmišljao o tome - kazao je 35-godišnji Nijemac iz tima Aston Martina, koji je kao razlog naveo njegovu porodicu.

- Ja sam otac i jasno je da bih želio da provedem više vremena sa svojom porodicom - kazao je Vettel.

On je pobijedio na 53 utrke u karijeri, ali je prošlo mnogo vremena otkako je vladao na stazama sa Red Bullom. Kasnije je otišao u Ferrari, gdje nije postigao prave uspjehe s timom, a posljednje dvije sezone vozi za Aston Martin.

Više nego na stazi, posljednjih godina se isticao svojim političkim stavovima, borbom za ljudska prava i čistom životnom sredinom.

Vettel je bio svjetski prvak između 2010. i 2013. godine. Posljednju pobjedu u Formuli 1 ostvario je 2019. u Singapuru. Uprkos neuspjesima posljednjih godina, oprostiće se od ovog sporta kao jedan od najboljih trkača u historiji.

Više titula svjetskog prvaka od njega imaju samo Britanac Lewis Hamilton i Nijemac Michael Schumacher, koji su sakupili po sedam lovorika, a Argentinac Huan Manuel Fangio pet. Francuz Alain Prost takođe ima četiri titule. 



(Fena / Aldina R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.