20.9.2022. 20:10
0
Formula 1 ostaje u Monaku najmanje do 2025. godine
Rukovodstvo Formule 1 potpisalo je novi trogodišnji ugovor za domaćinstvo Velike nagrade Monaka, čime će čuvena trka ostati u kalendaru najmanje do 2025. godine.


Trka ulicama Kneževine odavno je stekla epitet epske, ali je do danas vladala neizvjesnost da li će se bolidi Formule 1 i dalje takmičiti u Monte Karlu, prenosi N1. 

„Sretan sam što mogu da potvrdim da će se trke u Monaku nastaviti do 2025. Rado ću se vratiti u Monte Karlo na trku 28. maja sljedeće godine. Takođe bih želio da zahvalim svima koji su učestvovali u potpisivanju novog ugovora, posebno princu Albertu i čelniku Automobilskog kluba Monako Michelu Boeriju,“ rekao je prvi čovjek Formule 1 Stefano Domenicali.

„Nakon nekoliko mjeseci pregovora, sa ponosom objavljujemo produženje ugovora sa Formulom 1 na tri godine. U budućnosti bi sporazum mogao da bude produžen,“ dodao je Boeri. 
Trenutni ugovor sa Velikom nagradom Monaka isticao je na kraju aktuelne sezone, a ove godine u Kneževini slavio je Sergio Perez.

Trke Formule 1 gledajte na Sport Klubu uz SBB, Total TV i EON platformu, navodi N1. 


(A.R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.