4.11.2022. 17:13
0
Odbojkaši BiH pobijedili Srbiju sa 3:0 na otvaranju SP-a u Sarajevu
Muška reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci u uvodnom susretu 13. svjetskog prvenstva u Sarajevu, danas je pobijedila selekciju Srbije sa 3:0 (25:17. 25:7, 25:22).

Izabranici selektora Ifeta Mahumtovića bez većih problema, za nešto manje od sat igre, maksimalnim rezultatom otvorili su nastup na SP-u, koje se održava Areni hotela Hills na Ilidži.

U drugom susretu A-grupe danas se sastaju ekipe SAD-a i Japana.

Odbojkaši BiH u 2. kolu u subotu, 5. novembra, sastaju se sa SAD-om (od 19.00 sati), dok će grupnu fazu završiti utakmicom protiv Japana (6. novembra u 9.15 sati).

Ženska reprezentacija BiH, koja prvi put nastupa na SP-u, nakon što je formirana u februaru ove godine, na otvaranju će u subotu u A-grupi igrati protiv Ruande (15.30 sati), u 2. kolu snage će odmjeriti s Ukrajinom (6. novembra u 19.45 sati), dok će susrete protiv Mađarska i Poljske igrati 7. novembra (od 9.15 i 19.00 sati).

Na SP-u učestvuje 16 najboljih reprezentacija u muškoj i 13 u ženskoj konkurenciji. 

Grupe na SP-u:

- muškarci:
A-grupa:
BiH, SAD, Japan, Srbija
B-grupa:
Iran, Irak, Kazahstan, Hrvatska
C-grupa:
Njemačka, Kanada, Brazil, Poljska
D-grupa:
Ukrajina, Ruanda, Holandija i Egipat

- žene:
A-grupa:
BiH, Ukrajina, Ruanda, Poljska, Mađarska
B-grupa:
SAD, Iran, Kanada, Slovenija
C-grupa:
Brazil, Njemačka, Finska i Italija

(FENA/A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.