18.1.2023. 17:26
0
SP: Pobjede Slovenije i Portugala
Rukometaši Slovenije nadigrali su Saudijsku Arabiju i Poljsku, stigli su do druge faze takmičenja, a nisu klonuli duhom poslije poraza od Francuske. Slovenci su na startu druge faze nadigrali Iran sa 38:21 (20:9), pa sada imaju četiri, dok je Iran i dalje bez bodova, prenosi Sportklub.

Najefikasniji u sastavu Slovenije bili su Makuc, Vlah i Janc sa po pet. Kod Irana, Oraei i Heidari su postigli po četiri.

Slovenci su odigrali izuzetno kvalitetan meč protiv izabranika Veselina Vujovića, rukometaša Irana. Kontrolisali su dešavanja na parketu, dobili prvo poluvrijeme sa 20:9, a zatim su bez problema priveli utakmicu kraju.

U narednoj rundi, Slovenija će odmjeriti snage sa selekcijom Španije, a ovaj meč je na programu 20. januara. U svakom slučaju, važno je naglasiti da su Slovenci ostali u igri za osvajanje jednog od dva mjesta koja vode u četvrtfinale, a nalaze se u grupi sa Španijom, Fancuskom, Crnom Gorom, Iranom i Poljskom.

Snage su odmjerili Portugal i Brazil, selekcije koje se nalaze u grupi sa Švedskom, Islandom, Mađarskom i Zelenortskim Ostrvima. Slavila je poslije velike borbe i neizvjesne završnice, selekcija Portugala sa 28:27 (12:11). Portugal sada ima četiri, dok je Brazil ostao na dva boda, prenosi Sportklub. 

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.