15.2.2023. 18:59
0
Mesud Pezer s novim rekordom sezone od 20,91 metara zauzeo treće mjesto u Beogradu
Zenički bacač kugle Mesud Pezer osvojio je treće mjesto na srebrenom mitingu Svjetske atletske dvoranske turneje - 8. Srbija openu u Beogradu, na kojem je ostvario dužinu od 20,91 metara. To je i dužina njegovog novog ovosezonskog rekorda.

Pobijedio je Italijan Leonardo Fabri s 21,53 metra, drugi je bio Hrvat Filip Mihaljević s 21,42 metra, a Pezer je svoj najduži hitac, dovoljan za treće mjesto, bacio već u prvoj seriji. Četvrti je bio Srbijanac Armin Sinančević s 20,81 metar.

Pezer je najbolji rezultat ove sezone, do mitinga u Beogradu, postigao na mitingu u poljskom Lodzu, gdje je s 20,75 metara bio drugi, a taj je rezultat prebacio već nakon prve serije u kojoj je bacio 20,91 metar. Pezerov lični dvoranski rekord iznosi 21,15 metara.

Tuzlak Edhem Vikalo, s vremenom 6,80 sekundi, izborio je direktan plasman u finale trke na 60 metara, koje je na programu u 18.45 sati. Brži od Vikala bili su Japanac Ryuichiro Sakai s 6,64, zatim Srbijanac Aleksandar Kijanović s 6,64, Gambijac Ebrahima Camara s 6,68 te pobjednik njegove kvalifikacijske trke Nizozenmac Elvis Afrifa s 6,77 sekundi.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.