6.3.2023. 21:38
0
Tuka otvorio dušu nakon finala EP: Vidjeli ste šta je Belgijanac uradio, ja to ne bih nikad
Najbolji bh. atletičar Amel Tuka oglasio se nakon finala Evropskog dvoranskog prvenstva, na kojem je osvojio četvrto mjesto. Za 25 stotinki sekunde izmakla mu je medalja.

Iako je zadovoljan svojim nastupom, ipak ima šta da zamjeri jednom od protivnika zbog naguravanja i nesportskog ponašanja.

“Što se tiče samog finala, prvi put se desilo na samom Evropskom prvenstvu da su odobrili osam ljudi da uđe u finale. To je po meni bilo malo previše. Šest staza, osam ljudi, uvijek je gužva i jako teško se izboriti za poziciji i istrčati do kraja. Krenuo sam odlučno i zauzeo sam i dobru poziciju. Vidjeli ste tokom trke i šta je Belgijanac radio. Svi su kasnije rekli da je trebao biti diskvalifikovan zbog onoga što je uradio u samoj trci, zbog nekorektnog i nesportskog ponašanja, prolaženja onako na silu. Ali tako je kako je.

On je završio treći. Svima sam čestitao od srca jer su to momci koji vrijedno treniraju, kao svi mi i bore se za što bolju poziciju, ali treba imati sportski duh i fer i korektno ponašanje i tako koračati do cilja. Ja nikada ne bih koristio takav način da dođem do medalje, makar i ostao bez nje, već bih uvijek bio dostojanstven na stazi.”, rekao je Tuka, prenosi N1.

Nakon Istanbula, okreće se ljetnoj sezoni, gdje se nada da će moći dobru formu prenijeti na otvoreno.

“Zadovoljan sam ovim dijelom zimske sezone i pripreme sam odradio fantastično. Sve ovo što sada radim će dati rezultate na ljeto, na trkama na otvorenom. Najvažnije mi je da ostanem zdrav, sa ovakvim fokusom i motivom i željom. Ponovo uživam na stazi.”

Zahvalio se svim navijačima i ljudima koji su pratili trke te izrazio zadovoljstvo što i dalje ima priliku predstavljati svoju zemlju širom Evrope i svijeta.

(A. Balićevac)

Amel Tuka
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.