22.7.2023. 18:46
0
Pobjede su mu u krvi, suze Hamiltona nakon fenomenalne vožnje
FOTO: AFP
Vozač Mercedesa Lewis Hamilton osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Mađarske, 11. trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Sedmostruki svjetski šampion je na stazi „Hungaroring“ došao do prve pol pozicije još od novembra 2021. godine, a 104. u karijeri.

Lewis Hamilton ostvario je prvi pol poziciju nakon Saudijske Arabije 2021. nakon što je bio najbrži u uzbudljivim kvalifikacijama za VN Mađarske u kojima je pobijedio Maxa Verstappena za 0.033 sekundi dok su drugi startni red zauzeli vozači McLarena, prenosi N1.

Hamiltonu je pol toliko značio da je i zaplakao. Pogledajte.

Utrka u nedjelju je na programu od 15 sati.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.