12.10.2023. 17:02
0
MOK suspendovao Ruski Olimpijski Komitet!
Međunarodni Olimpijski Komitet (MOK) suspendovao je u četvrtak Ruski olimpijski Komitet, jer je pod svoju nadležnost stavio četiri organizacije u okupiranim ukrajinskim regijama, objavio je glasnogovornik krovne olimpijske organizacije.

Odluka je stupila na snagu odmah, a njome je automatski ukinuto pravo Ruskom olimpijskom Komitetu na finansiranje iz međunarodnih olimpijskih fondova.

No, ova suspenzija neće utjecati na moguću nazočnost ruskih sportaša pod neutralnom zastavom na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.

Isti izvor navodi da će MOK o tome odluku donijeti “u odgovarajuće vrijeme”,  prenosi N1.

(Mubina Lj.)

MOK
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.