13.11.2023. 11:30
0
Biciklistički savez RS-a prijeti: Djelovat ćemo samostalno
FOTO: Biciklistički savez RS-a
Biciklistički savez RS-a poslao je nedavno putem svojih društvenih mreža prijeteću poruku kako će istupiti iz krovnog državnog saveza BiH jer nisu, kako navode, zadovoljni statusom koji imaju.

"Biciklističkim klubovima iz RS-a nije cilj da djeluju samostalno bez klubova iz Federacije BiH, ali ako njihovo rukovodstvo nastavi da nas podištava i umanjuje našu ulogu u razvoju biciklizma, mi ćemo djelovati samostalno, jer ima više od 30 zemalja koje nas priznaju ili prevedeno više od 4 milijarde stanovništva planete", stoji u objavi Biciklističkog saveza RS-a koji su uz ovu objavu podijelili i fotografiju podijeljenje BiH.

Prvi čovjek ovog saveza Vladimir Kuvalja, koji je ujedno i potpredsjednik državnog biciklističkog saveza, se i ranije hvalio kako je o sličnoj tematici razgovarao s predsjednikom Olimpijskog komiteta Rusije.

"Sport nije centralizovan na nivou BiH, što znači da RS može djelovati samostalno u svakom pogledu, izuzev na Olimpijskim igrama. Sljedeći korak je otvaranje Olimpijskog komiteta RS-a, što je put ka konačnom cilju. Jer suživot bez poštovanja ustava i Dejtonskog sporazuma od političkog dijela Federacije BiH i predstavljanja RS-a kao administrativne ljušture nije moguć", poručio je tada.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.