30.12.2015. 19:09
0
"Ledeni park" u Moskvi: Minijaturni Kremlj i Bolšoj teatar od leda
U Moskvi je danas otvoren Ledeni park Poklonaya Gora, u kojem su izložene minijature najznačajnijih simbola glavnog gradana pravljene od leda, javlja Anadolu Agency (AA).

Posjetioci u "Ledenom parku" imaju priliku vidjeti minijature popularnih nebodera Sedam sestara iz vremena Staljina, palatu Kremlj, Bolšoj teatar i druge minijaturne građevine od leda. 

Minijaturne građevine visine su između osam i 12 metara. 

Organizator ove izložbe Aleksandar Kovtunec u izjavi za AA kazao je kako su sve minijaturne građevine napravljene od sibirskog leda, koji je donesen s jezera Ekaterinburg i Baykal. 

"Izložba je namijenjena svim uzrastima, a Ledeni park će predstavljeti i jedan od najvažnijih zabavnih centara sezone", rekao je Kovtunec. 

Minijaturne građevine će biti izložene do 13. januara, a u tom periodu u "Ledenom parku" u različitim sadržajima će imati priliku uživati i djeca. Mališane će zabaviti Djed Mraz odjeven u tradicionalnu rusku nošnju.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.