2.8.2016. 12:12
0
Sarajevo kao sredina spremnije i svjesnije značaja turizma i SFF-a
Sarajevo je spremno za ovogodišnji 22. Sarajevo Film Festival, jedan od najvećih i najuticajnijih festivala u ovom dijelu Evrope, smatraju u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo.

Glasnogovornica te turističke zajednice  Asja Hadžiefendić-Mešić Feni je kazala da glavni grad Bosne i Hercegovine tradicionalno može odgovoriti potrebama takvog festivala, te da nekih posebnih novina nema.

- Sarajevo kao sredina je puno spremnija i svjesnija značaja turizma i SFF-a za ovaj grad - istakla je Hadžiefendić-Mešić.

Podsjetila je da je Sarajevo od početka godine posjetilo 176.517 turista što je više za 6,3 posto u odnosu na prošlu godinu. Ostvareno je 332.834 noćenja, što je 9,2 posto više u odnosu na isti period prošle godine.

Najbrojniji su turisti iz: Turske, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Južne Koreje, Sjedinjenih Američkih država, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Njamačke, Austrije i Italije.

Zainteresirani su za centar grada, Baščaršiju, vjerske objekte, muzeje, staro mezarje Alifakovac i šehidsko mezarje Kovači te sarajevski tunel spasa.

Osim Sarajeva  zainteresirni su i za Travnik, Jajce i Boračko jezero te Mostar, Bunu i vodopad Kravice.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.