6.5.2017. 19:28
0
Ovo je najsigurnija destinacija na svijetu: Čist vazduh, božanstvena priroda
Anketom su prikupljeni podaci o 136 zemalja i uslovima koji vladaju za turiste.

Finska može da bude ponosna – pored toga što obilježava 100 godina nezavisnosti, Svjetski ekonomski forum ju je proglasio najsigurnijom državom na svijetu 2017.

“Finska ostaje najsigurnija destinacija svijeta, uprkos tome što Evropa strahuje od terorizma”, piše u izvještaju.

Anketom su prikupljeni podaci o 136 zemalja i uslovima koji vladaju za turiste.

Pored sigurnosti, istraživanjem je ispitano i koliko je koja od država otvorena ka turizmu, kakvo je stanje infrastrukture, stanje životne sredine i kolike su cijene boravka.

Za mnoge ovaj izbor nije iznenađenje. Finska je, ipak, tradicionalno zemlja čiji se narod doživljava kao prijateljski nastrojen i opušten. Takođe, brine o životnoj sredini i standardu građana, piše “Independent”.

Kad je riječ o destinacijama van Evrope, najsigurniji su Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar, Oman, Hongkong i Singapur, prenose “Nezavisne“.

(Merima Druškić)

Finska
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.