11.5.2017. 18:05
0
Na Lukavačkom sajmu predstavljena turistička ponuda Turske
Ured savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH učestvuje na 15. Lukavačkom sajmu turizma i ekologije LIST, koji se održava od 11. do 13. maja u Lukavcu.

Ataše za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH Soner Şahin na otvorenju promotivnog štanda  istaknuo je da Republika Turska redovno učestvuje na Lukavačkom sajmu turizma i ekologije s ciljem d poboljšanja saradnje dvije države u oblasti turizma.

- Vjerujemo da će i u ovoj godini biti nastavljeni pozitivni trendovi kada su u pitanju posjete bh. građana Turskoj, ali i turskih turista Bosni i Hercegovini. Turska i BiH su prijateljske države, a turizam, informiranje o običajima, tradiciji i kulturi naših naroda pomaže da se još više zbližimo i bolje upoznamo - rekao je Şahin.

Uredu savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH dodijeljeno je i posebno priznanje Zlatni list za dugogodišnju uspješnu saradnju kojeg su atašeu Soneru Şahinu uručili načelnik Općine Lukavac Edin Delić i direktor Lukavačkog sajma turizma i ekologije Izet Nuhanović.

- Na promotivnom štandu Turske posjetiteljima je predstavljena bogata turistička ponuda te države koja se ogleda kroz širok spektar mogućnosti. Posjetiocima štanda na raspolaganju je i promotivni materijal koji prikazuje prirodne ljepote i historijsko naslijeđe koje Tursku čine jednom od najatraktivnijih turističkih destinacija u svijetu - saopćeno je iz turske ambasade.

(FENA/Merima Druškić) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.